Absolut Vodka

Absolut vodka je najprodavanija premijum votka na svetu.

 

Absolut vodka se proizvodi u destileriji blizu grada Ahus, na jugu Švedske. Absolut je treća najveća robna marka u rangu alkoholnih pića na svetu, posle Bacardija i Smirnoffa. Prodaje se u 126 zemalja širom sveta.

 

 

 

 

 

Absolut je osnovan 1879. godine od strane Lars Olsson Smth u Ahusu. Švedska vlada je 1917. godine monopolizovala alkoholnu industriju u zemlji. Absolut vodka je predstavljena na globalnom tržištu 1979. godine I do 2008. godine narasla je do prodaje od preko devedeset miliona litara votke godišnje. Proizvodi se od ozime pšenice i godišnje se koristi oko 80.000 metričkih tona pšenice za proizvodnju Absolut vodka. Absolut vodka je čista koliko god to vodka može biti, ali ona ipak ima I odredjeni ukus: Bogat, pune teksture I kompleksan, a ipak pitak sa izrazitim obeležjem žitarica, praćenim naznakama sušenog voća.


ABSOLUT ELYX

ABSOLUT ELYX je luksuzni votka brend. Svaki deo proizvodnje, od zrna pšenice do flaširanja, obavlja se u prečniku od 15 milja od gradića Åhus u južnoj Švedskoj, što osigurava vrhunski kvalitet. U proizvodnji se koristi samo zimska pšenica sa imanja Råbelöf u južnoj Švedskoj, koje uzgaja pšenicu još od 1400-e godine. Koristi se kristalno čista voda iz bunara u vlasništvu destilerije, koji se nalazi 150 metara ispod površine zemlje. Ručna destilacija u staroj Absolut destileriji u bakarnom kazanu iz 1921. godine, čini da ovaj brend simboliše ručno izrađeni luksuz. Kontakt sa bakrom uklanja sve nečistoće i rezultira u izrazito pitkom ukusu.

Pogledajte ovde našu ponudu VODKI.