Ballantine’s

BALLANTINE’S

Ballantine’s ostaje veran viziji svog osnivača George-a Ballantine-a i tradiciji koja ne pristaje na kompromise. Najpopularniji je škotski viski u Evropi (ne uključujući duty free), a svake sekunde prodaju se dve boce Ballantine’s viskija širom sveta, što ga čini škotskim viskijem broj 2. na svetu.

Ballantine’s Master Blender Sandy Hyslop jedan je od samo pet master blendera u istoriji Ballantine’s-a. Oni jedini poznaju tajnu recepturu, koju možemo opisati i kao jedinstvenu kombinaciju malt viskija i viskija od žitarica iz četiri različite regije Škotske.

Svaka od žitarica daje konačnom proizvodu svoj pečat. Tako iz regije Speyside dolazi punoća ukusa, kao i voćne i cvetne note, iz regije Highlands voćni ukus i ukusi začina, iz doline Lowlands dolazi balans i prefinjenost, a sa ostrva Islay dimni ukus. Starenje viskija se odvija u buradima u kojima su ranije odležavali burbon i šeri, iz čega proizilazi i jedinstvenost ukusa ovog izuzetnog škotskog viskija.

Ballantine’s ima najsveobuhvatniji asortiman kvalitetnih, starenih, blendovanih škotskih viskija koji su dostupni širom sveta.

 

Ballantine’s Finest je složen, prefinjen i elegantan blended škotski viski. Viski čiji ukus zadovoljava moderan stil. Njegova svetlo zlatna boja i nepogrešiv ukus dolaze iz kompleksnog miksa malt i viskija od žitarica sa sve četiri strane škotske — svi su stari najmanje tri godine, a mnogi i daleko više. Arome iz osnovnih maltova Miltonduff i Glenburgie-ja daju Ballantine’s Finestu note čokolade, jabuke i vanile.

Hard Fired – najnoviji član Ballantine’s porodice, predstavlja potpuno novo iskustvo u škotskoj tradiciji proizvodnje viskija: jedinstven proces duplog nagorevanja buradi pruža ovom viskiju suptilne vanila note uz nagoveštaj dima i začina. U njemu se najbolje uživa kada je ohlađen, u shot-u sa nagorelom pomorandžom.

Ballantine’s 12 godina je u buradi odležao najmanje 12 godina, što ovom viskiju daje prefinjen i bogat ukus karamele, vanile i blagih voćnih nota. O njegovoj izvrsnosti svedoči preko 26 osvojenih zlatnih medalja na prestižnim svetskim takmičenjima u proteklih 10 godina.

Ballantine’s Pure Malt je viski koji se dobija mešanjem preko 50 posebno odabranih singl malt viskija iz različitih destilerija, od kojih je najmlađi star 12 godina. Karakteriše ga savršen balans arome hrasta, voća, začina i kremaste teksture koji mu daju pitkost i kompleksnost.

Tradicionalna receptura viskija Ballantine’s 17 godina ostaje nepromenjena već 75 godina. Tajni recept objedinjuje 40 različitih malt viskija iz svih regiona Škotske, usklađenih u klasičnoj mešavini punog ukusa i pravog škotskog duha.

Ballantine`s 21

Stručnjaci ovaj punoletni viski smatraju za prvoklasni hedonistički proizvod. Ovaj viski spada u sam vrh najcenjenijih škotskih viskija, koji je savršen za uživanje u specijalnim prilikama.

Ballantine’s 30 godina je vrhunsko remek-delo među škotskim viskijima. On predstavlja jedan od najskupljih i najprefinjenijih viskija na svetu. Retka je i ekskluzivna mešavina najboljih škotskih maltova. Najmađi sastojak u blendu je 30 godina star.