Connemara ‘Distellers Edition’

Connemara ‘Distellers Edition’

 

Peated Single Malt Irish Whiskey

Connemara je divlje, planinsko područje na zapadnoj obali Irske, smešteno između Atlantskog okeana i Loughs Corriba i Maske.

Connemara ‘Distellers Edition’

Tresetišta iz Connemare glavni su izvor goriva u regiji i igrali su važnu ulogu kroz irsku istoriju kao izvor energije i u proizvodnji viskija. Međutim, kako su se mnoge destilerije u Irskoj nalazile uz kanal, transport i upotreba ugljena u destilerijama postali su efikasniji od treseta. To je privremeno ubilo tradiciju sušenja slanog ječma nad požarom treseta u proizvodnji viskija.

 

destilerija

 

 Generalni direktor destilerije Cooley, David Hynes i predsednik John Teeling uskrsnuli su ovaj tradicionalni irski običaj.

Connemara Peated Single Malt plasiran je na četvrto mesto u kategoriji irskog viskija u kategoriji Best of the Best 2003 i dobio je dvostruko zlato i Best of Irish na takmičenju World Fransisco World Spirits 2004.

Vrhunski irski malt viski Connemara, predstavljen kao izdanje Distillers Edition proizvodi se u destileriji Cooley,  Connemara Distillers Edition je 100% Cooley duh.

 

magacin

 

Obilje zemljanog ukusa, izazovnog dima, uparen sa medenim ječmom i sočnom jabukom.

Connemara Distillers Edition sazrevao je u bačvama od burbona, a dorađivao u Oloroso sherry bačvama.  Prilično lepo, blagi treset koji ima individualni karakter koji se razlikuje od Islay malteva. Takođe tamna voćnost sherryja dobro deluje.