Destilerija Hubert

DESTILERIJA HUBERT

Banatsko Veliko Selo se od 18. veka do kolonizacije 1945. godine zvalo Sent Hubert. Naseljavali su ga Nemci i Francuzi, a dobilo je ime po svecu, zaštitniku lovaca . U tom mestu se nalazi destilerija Hubert. Prefinjenost ukusa, čistoća mirisa i karakteristične vojvodjanske recepture doneli su Hubert detileriji brojna priznanja za proizvodnju vrhunskih autentičnih rakija.

 

Pažljivim odabirom najzrelijih, aromatičnih plodova dunje, proizvedena je ova voćna rakija. Plodovi se ostavljaju na stablu dok ne postignu punu zrelost, kako bi se nivo šećera povisio, a potom se stavljaju u masu za destilaciju. Za litar dobre rakije od dunja potrebno je minimum 15 kg. ovog voća. Dobijena procesom kontrolisane fermentacije i duple destilacije Hubert Dunja odiše čistoćom ukusa i vrhunskim kvalitetom. U svaki ubran plod I svaki detalj proizvodnje uložene su kapljice truda, začinjene ljubavlju prema dobrom gutljaju.

 

Kajsija Hubert je savršen plod proizveden po tajnim recepturama majstora. Dobijena od više sorti kajsija, ova rakija ima izražen miris I besprekorno čist ukus. Plodovi odabranih kajsija ostavljaju se na stablu dok ne postignu punu zrelost, a boja ne predje u intezivno žutu sa nijansama crvene boje. Već bogati limunskim kiselinama, plodovi prolaze kroz proces kontorlisane fermentacije, a potom I duple destilacije. Procesom duple destilacije postignuta je jaka završnica koja nijednog ljubitelja dobre kapljice neće ostaviti ravnodušnim. S mirisom poput bakinog “ pekmeza “, Hubert Kajsija je sinonim za tradicionalnu Banatsku trpezu.