Fever Tree Tonici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FEVER TREE – VELIKA BRITANIJA – LONDON

Fever Tree je proizvodjač napitaka za koktele. Kompaniju su osnovali 2004. godine Charles Rolls i Tim Warrillow. Fever Tree proizvodi raznovrsne proizvode, uključujući tonike, ginger pivo i limunadu. Njih dvojica su proveli 18 meseci istražujući recepte sa kojima bi bili zadovoljni. Boravili su u Republici Kongo da bi proizveli kinin vrhunske – farmaceutske klase. Nakon dugih istarživanja utvrdjeno je da se od drveta cinchona odnosno od kore proizvodi kinin i da se plantaža tog drveta nalazi na granici Ruande i Konga. Za Čarlsa i Tima nije bilo dileme da sa ove plantaže krenu u proizvodnju Fever Tree kinina .

             Govoreći o tome gospodin Rolls je rekao : Najčistiji kinin  – glavni sastojak i suštinska gorčina u Tonic Water-u, nalazi se u Kongu.

SVEŽI ZELENI ĐUMBIR

SA OBALE SLONOVAČE

Otkriće ovog đumbira sa obale Slonovače bio je prava “eureka” za Čarlsa i Tima. Za razliku od bilo kog drugog đumbira, on ima neverovatnu svežinu lemongrassa, za njegovu aromu zbog ulja koje se izvlače čim se đumbir sakuplja. Čarls je posetio farme na obali Slonovače koje gaje ovaj jedinstveni djumbir i destiluju ulja specijalno za ginger .

NIGERIJSKI ĐUMBIR

IZ NIGERIJE

Đumbir koga uvozimo iz Nigerije ima aromatični intenzitet koji dodaje dubinu ukusu đumbira. Savršeno dopunjuje sveže zestoke note svežeg zelenog đumbira i bogate, čokoladne note đumbira koje nabavljaju iz Kočina u jugozapadnoj Indiji.

KOČIN ĐUMBIR

OD JUGOZAPADNE INDIJE

Jedinstveno bogat i zemljast, gotovo čokoladni u svojoj aromi, ovaj đumbir dopunjuje note ukusa u nigerijskom đumbiru i svježom zelenom djumbiru. Kultiviran od strane malobrojnog specijalizovanog proizvođača u prelepom delu Kočina u Indiji. Čarls i Tim nedavno su posetili farmere kako bi saznali više o proizvodnji.

Piće: Đumbir Ale , Smoky Ginger Ale , Đumbirsko            pivo ,prirodno svetlo pivo

ELDERFLOWERS  ( ZOVA )

IZ GLOUCESTERSHIRE

Da bismo uhvatili najfiniji ukus zove, ručno se bere odabrano cveće iz male Gloucestershire farme na ivici Cotswolds-a. Poznati za uzgajanje nekih od najkvalitetnijih grmova u Velikoj Britaniji. Starije cveće se sakuplja na farmi između maja i juna, kada se region nalazi u punom cvetu. Jedinstveni proces ekstrakcije ukusa počinje u roku od nekoliko sati od branja, kako bi se osiguralo da se nijedan od osjetljivih cvetnih aroma ne izgubi.

Piće: Elderflower Tonic Water

LEMON THYME I ROSEMARY

Bili smo odlučni da nastavimo da guramo granice u korist naših potrošača. Naš mediteranski tonik uključuje mnoga eterična ulja citrusa i lekovitih biljaka sakupljenih oko obale Mediterana. Lemon Thyme i Rosemary su dva sastojka iz Provanse koja pružaju toniku jedinstvenu cvetnu aromu, podstičući suptilne arome velikih vodki i lakših vrsta džina.

Piće: Mediteranski Tonic Water

AROMATIČNi TONic water

Spajanjem nežne gorčine južnoameričke angosturne kore sa aromatičnim biljkama, kao što su kardamon, pimento berry i đumbir, stvorili smo ukusnu, jedinstvenu toničnu vodu. Aromatična mešavina kinina i angustura kore, nežnih začina i svežih citrusa.                                                                                              Aromatski tonik može se uživati ​​u koktelu Pink Gin & Tonic, ili kao sofisticiran bezalkoholni napitak.

Fever Tree koristi najkvalitetniju prirodnu izvorsku vodu iz izvora u selu Stafordširu. Sa malim sadržajem minerala, ova voda je veoma mekana, čime se osigurava da su naša pića suptilna po ukusu i čista u završnoj fazi. Visoka karbonizacija je vitalna komponenta bilo kog mešovitog pića zbog čega karbonizujemo naše proizvode na izuzetno visok nivo. Koristeći male, savršeno oblikovane balone, uspeli smo da stvorimo neverovatno glatku završnu obradu naših pića.

Njihovi proizvodi se izvoze u pr 50 zemalja.