Isole e Olena

Isole e Olena

Isole e Olena se nalazi u zapadnom delu Chianti Classico područja ( Toskana), severno od sela Castellina. Vinogradi vinarije, njih oko 50 hektara se nalaze izmedju 350 – 450 metara nadmorske visine, a zasadjeni su prvenstveno na galestro tipu zemljišta. Zapadno krilo Chianti Classico područja je okrenuto ka moru i to je mnogo bolja zona, i vina su mnogo elegantija i intezivnijeg mirisa nego vina iz drugih zona ove regije.

Naziv Isole e Olena je nastao 1950. kada su dva susedna imanja “Isole” i “Olena” kupila porodica De Marchi i spojila u jedno imanje. Istorija oba imanja datira još od pre mnogo stotina godina, a najstarija dokumentacija sela Olena postoje još iz 12. veka. Tokom 1950- ih, porodica De Marchi zasadila je nove vinogrde i proširala podrume. Danas imanje vodi Paolo de Marchi.

Paolo potiče iz porodice koja ima iza sebe tri generacije koje su se bavile vinarstvom u severnom delu Italije Pijemont-u, i njegov stariji sin Luka sada vodi porodični posed Proprieta Sperinokoji se nalazi u Pijemontu. Sadašnji vlasnik vinarije Paolo je 1976. završio svoje studije enologije u Torinu, i iste godine preuzima upravljanje Isole e Olena vinarije. Paolo  nije samo studiro u Torinu veće je deo studija pohadjao u Giensenhiemu, Monpeljeu, Bonu i na univerzitetu u Kaliforniji što mu je omogućilo da dovede Isole e Olena medju top vinarije Toskane.