Jelicki Dukat

Jelicki dukat je stara šljivovica prepečenica koja potiče iz srca Srbije, omalenog sela Pridvorica, na istočnim padinama planine Jelice.

Dobija se od najkavalitetnijih sorti šljiva iz voćnjaka porodice Prodanović. Tradiciju pravljenja rakije, staru više od 150 godina, nasledio je od svojih predaka, Predrag Predo Prodanović iz Pridvorice kod Čačka, i za deceniju i po postao najpoznatiji čačanski proizvodjač brendirane rakije.

Jelicki dukat je piće zlatno – žute boje, dobijene od hrastovih buradi, kojima već 12 godina krade i ukus i miris i time blago podseća na konjak. Ovo je piće prefinjenog ukusa u kome dominiraju tonovi hrasta i najbolje srpske šljive.

Proces proizvodnje je potpuno prirodan, što čini ovu rakiju još posebnijom i drugačijom od većine ostalih pića.

Gajena je sa velikom pažnjom i ljubavlju od strane porodice Prodanović, što garantuje večan kvalitet ove rakije, jer se porodična tradicija prenosi sa generacije na generaciju.


Jelicki dukat sa ponosom nosi epitet Šampion kvaliteta 70-tog medjunarodnog poljoprivrednog Novosadskog sajma 2002. godine. Ovo priznanje Jelički dukat čini jedinstvenim na tržištu i izdvaja ga od ostalih proizvoda.

Potvrda kvaliteta nastavljena je osvajanjem sledećih priznanja na Novosadskom Sajmu :  Velika Zlatna 2003. godine, Velika Zlatna 2013. godine i Velika Zlatna 2017. godine.

 

ŽIVELI

Pogledajte ovde našu ponudu RAKIJA.