Longmorn

Longmorn

Među viski blenderima i stručnjacima za viski živi legenda o čuvenom Longmornu – koji je poznat kao ,,drugi omiljeni malt” svakog destilera.

Ova destilerija osnovana je pre više od veka, od strane John Duffa, jedne od najvažnijih ličnosti viktorijanske industrije viskija.  Od samog početka ova destilerija je postala prepoznatljiva po kvalitetu i dobrom ukusu. The National Guardian izveštava 1897. godine da je ovaj viski “postao omiljen među kupcima od prvog dana od kada je ponuđen”.

Već više od jednog veka kvalitet i majstorstvo izrade su srž ove destilerije. Duff je u potrazi za izvrsnošću, Longmorn destileriju opremio najkvalitetnijom opremom, i uposlio najbolje viski stručnjake – sve ovo je bio vrhunac njegovog pionirskog revolucionarnog rada. Svaka kap ovog viskija je izrađena do preciznog savršenstva.

Prirodni sastojci koji kreiraju ovaj viski daju mu njegov jedinstven Speyside karakter, uz upotrebu vode iz lokalnih izvora, ječma iz Moray-a i treseta iz obližnjih polja. Ovaj Single Malt predstavlja “glavni ukras” mnogih najbolje blendiranih škotskih viskija. Longmorn je dugogodišnji istaknuti član portfolija Chivas Brothers.

 

LONGMORN THE DISTILLER’S CHOICE                       

 

Novi član Longmorn porodice stari u

tri tipa hrastove buradi što mu daje

neverovatni karakter i kompleksnost.

Poznat kao omiljeni među viski blenderima,

ljubitelji Longmorna tvrde da je on  jedan

od najuticajnijih viskija koji se proizvode u

Speyside regionu. Note slatke karamele

uz začinski dodir đumbira mu daju

neverovatnu eleganciju, pitkost i punoću ukusa.

Pogledajte ovde našu ponudu SINGLE MALT VISKIJA.