Pyrat Rum

PYRAT RUM

Pyrat rum kao brend stvoren je oko 1997. godine, a proizveden je u kompaniji Anguilla Rums Limited od zaliha raznih rumova koji su poticali iz različitih karipskih destilerija. Ovaj rum je u bocama koje po svom dizajnu podsećaju na boce koje su imali brodski kapetani i gusari tokom 19. veka.

 

 

 

 

 

 

 

Početkom devetnaestog veka CJ Planter, engleski mornar, napustio je brod i iskrcao se na Anguilli – karipsko ostrvo. Upoznao je proizvodjača trske I njegovu prelepu ćerku. Posle izvesnog vremena on je i oženio devojku. Uzgajivač trske je stradao u nesreći i sve je ostalo CJ i njegovoj ženi. Vremenom su izgradili fabriku ruma na ostrvu. Novo Anguillijansko piće su nazvali “ Pyrat Rum “. Brzo je postao popularan na karibskim ostrvima, a potom i širom Evrope.

Proizvodnja Pyrat ruma je od 2013. godine premeštena u Gvajanu, Južna Amerika u kompaniji Demerara Distillers Ltd. Pyrat rum odležava u buradima od američkog hrasta „ American sweet oak“ i francuskim Limousin hrastovim bačvama petnaest godina. Pyrat XO je mešavina 9 različitih rumova, nabavljenih iz celog karipskog područja, ali prvensveno sastavljenog od 2-godišnjeg Demerara ruma. Demerara rum „ DDL „   godišnje proizvede preko 20 miliona litara ruma. Iako imaju svoju etiketu – brend El Dorado, njihov rum se takodje koristi u mešavinama poput Pyrat ruma

 

 

 

 

 

 

 

 

Pyrat rum je zaista stvoren u duhu Hotija, da bi

izazvao sreću, prosperitet,

i dobro raspoloženje  ljudima

širom sveta, koji cene i

razumjeti sofisticirana, vrhunska pića.

 

Pogledajte ovde našu ponudu RUMOVA