Scapa

SCAPA

Scapa je očaravajući viski koji savršeno dočarava lepotu Orkney-a. Mnogo nežniji i pitkiji od drugih malt viskija, kao da prenosi priču o lepšoj strani ostrvskog života.

Verujemo da je malo lokacija magično kao što su to ostrva Orkney. Arhipelag čini 70 ostrva, a ova destilerija se nalazi na Orkney Mainland ostrvu, koje je dom destilerijama koje se nalaze na krajnjem severu Škotske. Udaljenost ovih ostrva značila je da ona možda nisu najpogodnija lokacija za pravljenje nove destilerije – posebno ako se uzme u obzir istorija destilovanja u Speyside regionu. Međutim, upravo to je ono što su osnivači destilerije uradili. Reputacija ostrvljana kao vrednih radnika i ljudi koji poseduju preduzetničke veštine, zajedno sa posebnim karakterom malt viskija za koji su verovali da ga mogu proizvesti u Scapi smatraju se razlogom zbog kojih je Orkney izabran kao lokacija.

 

Scapa Skiren je novi član Scapa porodice. Ovaj očaravajući viski                                

koji je dobio ime od stare nordijske reči koja nosi značenje

„blistavo svetlo nebo“, destilovan je u jedinstvenom kazanu

za destilaciju Lomond oblika. Ovakav tip kazana je veoma redak

i danas je jedini koji se i dalje koristi na teritoriji cele Škotske.

Scapa Skiren stari u buradima od američkog hrasta

prvog punjenja, što mu daje slatkastu, svilenkastu pitkost koja odražava

pitomu prirodu ovog ostrva. Dat mu je izgled i osećaj inspirišućeg,

zapanjujuće sveže plavog pejzaža Orkney ostrva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SCAPA  GLANSA

Ovaj lagano dimljeni viski iz Scape-e odležavao je u početku u buradima od američkog hrastu, da bi zatim završio u buradima u kojima je odležavao “ dimljeni “ viski. Rezultat je voćni i kremasti viski s notama breskve, vanile, karamele i mekog dima.

 

 

 

 

 

 

 

Pogledajte ovde našu ponudu SINGLE MALT VISKIJA.