Wild Turkey Bourbon

Wild Turkey Bourbon

Wild Turkey

Wild Turkey je burbona iz Kentucky-a koji destilira i flašira Wild Turkey Distilling Co. Destilerija se nalazi u blizini Lawrenceburg , Kentucky .
1891. godine Thomas Ripy je sagradio destileriju Old Hickory u Tyroneu u državi Kentucky , blizu Lawrenceburga, na bivšem mjestu destilerije Old Moore. [ citat potreban ] Nakon zabrane , porodica Ripy (Thomas je umro 1902) popravila je destileriju i ponovo počela proizvoditi burbon. [1] Ripys je prodao burbon proizveden u ovoj destileriji raznim veletrgovcima koji su burbon flaširali pod svojim robnim markama. Austin Nichols bio je jedan od ovih veletrgovaca.

Kaže se da je marka “Wild Turkey” nastala nakon što je direktor Austina Nicholsa, Thomas McCarthy, uzeo nekoliko uzoraka skladišta na lovu na divlju puretinu 1940. Burbon se pokazao toliko popularnim među njegovim prijateljima da su ga nastavili tražiti za “tog divljeg ćureći burbon. ” [2] Austin Nichols počeo je puniti divlju Tursku u flaše 1942. godine. [1]
9. maja 2000. godine požar je uništio sedmospratno skladište za starenje u kompaniji u okrugu Anderson u državi Kentucky. Sadržalo je više od 17.000 drvenih bačava viskija. [6] Gorući viski potekao je iz skladišta, palivši šumu, uzrokujući eksploziju naslaga krečnjaka. Vatrogasci su spasili Lawrenceburgovu postrojenje za pročišćavanje vode od uništenja. Međutim, procjenjuje se da se 20% viskija slijevalo u rijeku Kentucky . [7]
2013. godine Campari je otvorio novu punionicu u destileriji Wild Turkey.

 

Wild Turkey 101 proof

Wild Turkey 101 proof
50,5% alk

Ovo punjenje divlje ćuretine je mešavina burbona starih 6,7 i 8 godina, a destilovana je smesa 75% kukuruz, 13% raž, 12 % sladni ječam. Žitarice se melju, a zatim kuvaju. Nakon što je kaša dovoljno fermentirala, destiluje se, a zatim se destilat smešta u nagorelu burad od američkog belog hrasta, gde odležava dugi niz godina kako bi dobio poseban ukus.
Najprodavaniji američki premium burbon, toliko voljen Wild Turkey 101, smesa je bogatog ukusa i nežnosti.
Glavni destilator Wild Turkey – Jimmy Russell je najduže aktivni glavni destilator na svetu sa 60 godina iskustva.

Prisutna je snažna mešavina karamele s jakom količinom alkoholnog mirisa. Začin i vanila pružaju lepu podlogu s dodatnim slojevima preprženog hrasta i maslaca. Sve u svemu, vrlo je simpatičan sa svojim slojevima slatkih nota koji udaraju savršenim intenzitetom
Slatke note vanilije, javora i cimeta lepo su u kontrastu s hrastom, začinima i ugljenom. Wild Turkey kao kompanija izvrsno radi na uravnoteženju ukusa i održavanju odnosa između slatkog i začina.

 

Wild Turkey 81 Proof Bourbon

Wild Turkey 81 Proof Bourbon
40,5% Alk.

Izvorno napravljen od strane destilera Eddie Russell, sina glavnog destilatora Jimmyja Russella kao „Wild Turkey 81“. Wild Turkey Bourbon odležao je u bačvama od američkog belog hrasta s najdubljim sagorevanjem – ugljenom broj 4 „aligator“.

 

bacve

 

Uz ovu vrstu “ char “ ima dovoljno malih grebena i uglova za viski koji u potpunosti upija zadimljene karakteristike.
Nazvan je aligator zbog sličnosti s kožom aligatora.

 

aligator grebeni

 

Uz note slatke vanilije, kruške i naznake začina, ovaj burbon završava s ukusom koji je pun i bogat, bez obzira uživa li se čist ili u koktelu.
Nos se otvara slatkom karamelom i suptilnim hrastovim notama.
Njima se pridružuju gusti med i začinski cimet koji dodaju malo dubine.
U pozadini svega nalazi se ukus gorke, tamne čokolade koji savršeno nadopunjuje dim.
Na nepcu ti okusi eksplodiraju u naletu dima .

Karamel i med daju čudesno gust i kremast osećaj u ustima, a tamna čokolada se topi u pozadini.
Lagano se oseća dašak crnih trešanja i zrna kafe, okružen izmaglicom hrastovog dima koji zagrejava nepca i mami vas da probate još.
Gorčina kafe i tamne čokolade dobro se kombinuje s karamelom i medom, što ovom dramu daje rafiniranu i dobro začinjenu kvalitetu.
Ovo se možda najbolje izražava na finišu. Dugo se zadržava sa svim pravim karakteristikama.
Od slatke, guste karamele do začina dimljenog hrasta, u ovom Bourbonu ima mnogo toga što mu daje bogatu složenost.

 

wild turkey