Yamazaki 12

Yamazaki 12  

 

Iz veličanstvenosti prirode u Zemlji izlazećeg sunca i suptilnosti različitih sezona, iz dubokog izvora čistih voda, iz ruku i srca njegovih najboljih zanatlija dolazi viski.

Rođeni na japanski način, govoreći duši i budeći naša čula, vraćajući nas tamo gdje je sve počelo. Suntory Whisky utelovljuje sklad koji postoji između japanske prirode i Japanaca.
Suntory Whisky spoj je nežnih sila same japanske prirode u kombinaciji sa strašću i preciznošću najboljih japanskih zanatlija.

 

yamazaki 12

 

Japanci se osećaju jedinstveno s prirodom; njihova krajnja inspiracija i sila vodilja. Imaju posebno poštovanje prema prirodi i veruju da bezimeni duhovi koji se nazivaju “osam miliona bogova” borave u svakom kamenčiću, kišnoj kapi i semenu. Japanska priroda je blagoslovljena mnogim izrazima – dubokim šumama, bujnim zelenilom, strmim planinama i čistim vodama. Svako je dodatno pojačano bogatstvom godišnjih doba. Vodeni resursi Yamazakija i Hakushua smatraju se japanskim „najdragocjenijima“ za kvalitet i čistu esenciju. Regija Yamazaki poznata  je po jednoj od najčistijih voda Japana. Voda Hakushu nudi mekoću i čistoću omogućene filtracijom kiše i snega kroz drevne granitne stene.

U svakom viskiju Suntory živi jedinstveni japanski senzibilitet i poštovanje prirode.

 

yamazaki 12

 

Yamazaki 12  yo Whisky je vodeći Suntory-ov Single Malt, iz prve i najstarije japanske destilerije slada, višeslojan s voćem i aromama hrasta Mizunara. Ovaj dvanaestogodišnjak prvi je put izašao na tržište 1984. Godine. Duhovan i dubok, napravljen u destileriji Yamazaki, duši japanskog viskija, njegov prepoznatljivi višeslojni ukus visoko je cenjen kod ljubitelja viskija širom sveta. Danas Single Malt  Yamazaki nije samo br.1 u Japanu, već se u njemu uživa u više od 35 zemalja. Odležava u burbon, Sherry I Mizunara – japanski hrast bačvama. Yamazaki je prva japanska destilerija osnovana 1923. Destilerija se nalazi u dolini Yamazaki, području gustih šuma od bambusa u podnožju planine Tennozan izvan Kjota, drevne japanske prestonice i uporišta tradicionalne japanske kulture.

 

yamazaki 12

 

Boja: Čisto zlato

Nos: Breskva, ananas, grejp, karanfilić, ušećerena naranča, vanila, Mizunara (japanski hrast)

Nepce: Kokos, brusnica, maslac

Završi: Slatki đumbir, cimet, dugačak završetak