Zlatni Tok

DESTILERIJA TOK

Najlakši način da dodjete do planine Goč je da otvorite bocu neke od rakija Destilerija Tok. Mnogo toga se promenilo u svetu tokom proteklih 40 godina, dok u destileriji Tok sa ponosom kažu da su kod njih stvari ostale manje više iste. Godine koje su iza njih proveli su usavršavajući svoje rakije.Rakija kojom se sigurno najviše ponose u destileriji je svakako šljivovica prepečenica Zlatni Tok.

Zlatni Tok 05

Šljivova prepečenica, satkana od najkvalitetnijih sorti šljiva, Crvene ranke i Požegače. –
Savršeno izbalansiran ukus šljivove prepečenice Zlatni Tok sačinjen je od 170 do sada zabeleženih ukusnih nota, od mahunasto drvenastih do slatkasto aromatičnih, začinskih, voćnih i cvetnih. Najmlađi destilat u ovoj majstorski izvedenoj kupaži je star 5 godina. Svaki destilat korišćen za kupažu Zlatni Tok 05, stario je u buretu u kojem je već odležavao destilat. Kao rezultat odležavanja i starenja destilata u hrastovim buradima, primarni miris prepečenice se transformiše u prefinjeni buke

Boje starog zlata, ova rakija,u sebi krije veštinu. Numeracija 05 u njenom nazivu označava da ništa ne prepuštamo slučaju. Umetnost stvaranja rakije u Destileriji Tok je prvi put primenjena sedamdesetih godina prošlog veka. U tom duhu, Zlatni Tok nije proizveden, već je napravljen u malim serijama.

Za serviranje izaberite široku konjak čašu ili čašu u obliku lale, a za potpuni užitak, preporučujemo temperaturu od 15-18 stepeni i kratko dekantiranje u čaši (u trajanju od oko dva minuta).

Istražite naš točak ukusa kako biste pronašli sve zanimljive i ukusne note koje možete otkriti u čaši Zlatnog Toka 05®. Da biste osetili arome iz točka, sprovedite sopstvenu degustacionu probu kod kuće.

Miris

Bogat sa izraženim notama suvog voća, kafe i hrasta. Vanilni i začinski tonovi koji potsećaju na duvan.

Ukus

Kompleksan, zaokružen i gladak, sa složenim začinsko drvenastim tonovima. Blaga astrigenca.

Završnica

Glatka, u početku skoro kremasta, duga, praćena osećajem zadovoljstva i topline

 

 

STOM

Travarica veselog duha otkriva snagu praćenu suptilnim ukusima. Harmonično uklopljeno bilje čini ovu kompoziciju aroma maestralnom. Virtuoznost se otkriva kada nepce zagolicaju aromatične note meda i pomalo neočekivan dodir svežine. U spoju lekovitog bilja i šljive, stvara se terapijski efekat, koji uz umereno konzumiranje, leči dušu i okrepljuje telo.

Travarica specifična po svojoj unikatnosti, u svojoj biti je simbioza bilja i šljive. Specijalnim procesom hladne maceracije napravljena je u vidu pravog remek dela sinergijom 16 vrsta lekovitog bilja. Maceracija se vrši u destilatu dobijenom postupkom frakcione destilacije na rektifikacionoj koloni, čime se postiže neutralnost šljivovog destilata i ističu karakteristike samog bilja. Kompaktnost finesa svih biljaka koje su podjednako intenzivne u ovoj harmoniji ukusnih nota, prefinjeno  se nadovezuju jedna na drugu, čineći ovo piće jedinstvenim. Sveže herbalne note, iako jasne, fino obložene mekom patinom: miris sena i tek pokošone livade. Piće bogatog ukusa, punog, gotovo kremastog, ispunjava obećanja mirisa. Elegancija i snaga. Mladost i zrelost. Raskoš i umerenost. Sve u istoj boci. Preporučujemo Vam da Stom poslužite blago prohlađenu, na temperaturi od 10 do 12 stepeni, isključivo u uskim, visokim, čašama. Istražite naš točak ukusa kako biste pronašli sve zanimljive i ukusne note koje možete otkriti u čaši travarice Stom. Da biste osetili arome iz točka, sprovedite sopstvenu degustacionu probu kod kuće.